Terugblik op tropische 1e editie

Gepubliceerd door Jacques Kusters op

Toen ik vorig jaar hoorde dat er een marathon in Tilburg kwam was er geen twijfel mogelijk. Als dochter van een rasechte Tilburger ging ik die uiteraard lopen!  

In mijn uppie trainen is voor mij geen optie, dus startte ik begin januari 2017, samen met loopmaatjes Kirsten, Thomas en Annemarie van “mijn” Loopgroep Waalre.
Mijn eerste duurloop bij GVAC Veldhoven was in sneeuw, hagel en kou. Buiten de kou waren dat super georganiseerde duurtrainingen door Evert van Velthuizen! Mooie lopen in verschillende tempogroepen met verzorging onderweg.

Gezellig clubje lopers
Ik had een lange weg te gaan omdat ik pas eind mei de marathon ging lopen. Maar goed, gedisciplineerd als ik ben, liep ik alle trainingen netjes mee. We liepen met een heel gezellig clubje, lief en leed werd gedeeld. Helaas viel de club begin april uit elkaar, bijna iedereen had zijn marathon gelopen en de trainingen stopten voor hun. ‘Pff nu moet ik alleen verder!’ De lange afstanden dan, de rest van de trainingen volgde ik bij mijn loopgroep. 

Langzaam kruipen die laatste maanden voorbij
Maar……het lukt me!
28 mei komt in zicht!! Mijn dochter Suzan is zo lief om mee te gaan voor de verzorging, de rest zit in het buitenland. Suzan en ik besluiten er een weekend van te maken en boeken een AirBenB dicht in het centrum van Tilburg. Het plan is om de trein te pakken en een OV fiets te huren om daarmee de rest van de afstanden te overbruggen.

En toen werd het warmer…
O jee! 30 graden en hoger is de voorspelling. Er was zelfs sprake dat de marathon afgelast zou worden. ? De starttijd werd sowieso al aangepast, half negen in plaats van half tien. De organisatie zal vrijdag 26 mei om 18.00 uur definitief besluiten of het evenement überhaupt wel doorgaat. Spannend!

Marathon gaat door
Jippie, goed nieuws. We mogen starten zondag 28 mei om 8:30 uur. Heel blij dat ik al in Tilburg ben, fiets ik die ochtend, met een deel van mijn bevoorrading naar de start. Suzan neemt nog even de tijd, ik zie haar onderweg met de rest van mijn eten en drinken. Ik kom onverwacht ook nog wat trainingsmaatjes tegen, wel zo gezellig!

Lopen verbroedert
Toch wel heel nerveus sta ik aan de start! Wat staat me te wachten om een hele marathon in deze tropische temperaturen te lopen? Ik start met de 4 uur ballonnen. Het  gaat goed, ik kan nog praten, zoals ik zo graag doe, toch Henk en Wim? ?. Wat een leuk clubje van mensen, lopen verbroedert!! Ik krijg water aangeboden van mijn medelopers, een man die voorbij fietst vult mijn flesjes. Ik pak drinken bij iedere drinkpost, probeer al lopende uit de bekers te drinken. Helaas na 25 km lukt dat niet meer, mijn voorraad is op en ik stop bij een waterpost om goed bij te tanken. Helaas, nu ben ik ben clubje kwijt. En waar is mijn dochter?

Gelukkig, bij ongeveer 26 km staat Suzan aan de kant. Omdat ze de weg in Tilburg niet weet is het haar niet gelukt mij eerder te vinden.Bij de 28 km staat mijn neef met zijn vrouw (zij wonen aan het parcours) met een banaan en een flesje water.

Een eerbetoon aan mijn vader, wat zal ie trots zijn geweest!!
Af en toe stoppend of wandelend om goed te kunnen drinken en eten, geniet ik van de tocht door de stad van mijn vader die er helaas niet meer is. Na 4 uur en 6 minuten kom ik over de finish ? Niet slecht! 

Ik ben zo blij dat ik deze marathon heb mogen lopen! Ik heb afgezien maar vooral heel veel plezier gehad, tijdens de voorbereidingen en zeker ook tijdens de tocht zelf!!

Tilburg!! Je hebt een goed georganiseerde, gezellige eerste marathon neergezet! Bedankt!!

En…… natuurlijk heb ik mij voor de volgende editie (13 mei) ingeschreven en ben weer druk met trainen ?

Tine Slokkers

 

Categorieën: Blogs