Scroll met je muis en beweeg over de kaart om het parcours tot in de kleinste straatjes te ontdekken! Het vlakke, toch sfeervolle parcours zal zorgen tot snelle eindtijden en een erg goede beoordeling door onze deelnemers. Langs het parcours zullen verschillende sfeermakers staan, zoals percussiebandjes en dweilorkesten.  Het parcours van de marathon en het parcours van de halve marathon zullen AU en IAAF gecertificeerd worden.

Woon je in Tilburg en wil je weten wanneer de lopers bij jouw in de wijk of straat lopen? Kijk dan op onze bewonerspagina. Daar vind je meer informatie.

Parcours marathon


Het parcours start op het Koningsplein. Daarna wordt er via de Schouwburgring, Schoolstraat, Korte Schijfstraat, Pieter Vreedeplein, Heuvelring, Korte Heuvel, St. Josephstraat, Lancierstraat en Havendijk gelopen. Vanuit de Havendijk vervolgd de route door de Moerenburg.

Bij terugkomst (na ongeveer 38 km) wordt er weer over de Korte Schijfstraat, Pieter Vreedeplein, Heuvelring, Korte Heuvel, St. Josephstraat, Lancierstraat en Havendijk gelopen. Op de Havendijk wordt rechtsomkeer gemaakt via de brug ‘Hoevenseweg’ om zo naar de finish op het Koningsplein te lopen.

Langs het parcours van de marathon zal op elke verzorgingspost zowel water als sportvoeding aangeboden worden. Daarnaast bieden wij op enkele posten vers gesneden fruit aan. Na de finish bieden wij handfruit aan.

Parcours halve marathon

Het parcours start op het Koningsplein. Daarna wordt er via de Schouwburgring, Schoolstraat, Korte Schijfstraat, Pieter Vreedeplein, Heuvelring, Korte Heuvel, St. Josephstraat, Lancierstraat en Havendijk gelopen. Vanuit de Havendijk vervolgd de route door de Moerenburg.

Bij terugkomst (na ongeveer 17 km) wordt er weer over de Korte Schijfstraat, Pieter Vreedeplein, Heuvelring, Korte Heuvel, St. Josephstraat, Lancierstraat en Havendijk gelopen. Op de Havendijk wordt rechtsomkeer gemaakt via de brug ‘Hoevenseweg’ om zo naar de finish op het Koningsplein te lopen.

Langs het parcours van de halve marathon zal op elke verzorgingspost zowel water als sportvoeding aangeboden worden. Daarnaast bieden wij op enkele posten vers gesneden fruit aan. Na de finish bieden wij handfruit aan.

Parcours kwart marathon

Bovenstaand parcours wordt 2x gelopen. Langs het parcours van de kwart marathon zal op elke verzorgingspost zowel water als sportvoeding aangeboden worden. Na de finish bieden wij handfruit aan.

Parcours achtste marathon

Langs het parcours van de kwart marathon zal op elke verzorgingspost zowel water als sportvoeding aangeboden worden. Na de finish bieden wij handfruit aan.

AU gecertificeerd
Zowel het parcours van de marathon als de halve marathon worden AU en IAAF gecertificeerd.

Verzorging & EHBO
Op elke afstand staan verzorgingsposten met sportdrank en water, sommige posten bieden ook vers gesneden fruit aan. Direct na de finish is er sportdrank, water en fruit beschikbaar. Tevens zullen er bij elke verzorgingspost 2 EHBO’ers aanwezig zijn. Ook zullen er EHBO’ers langs het parcours rondrijden en rondlopen.

Parcoursrecords Marathon Tilburg 2017
Hele marathon Tilburg 2017:
Heren: Jop van der Steen – 2.31’48
Dames: Marleen Kuypers – 3.26’28

Halve marathon Tilburg 2017:
Heren: Michael Banks – 1.13’39
Dames: Ellen van Cantfort – 1.25’14