Marathon Tilburg: maximaal 3000 deelnemers

Gepubliceerd door Organisatie Marathon Tilburg op

Artikel van Hein Eikenaar, Brabants Dagblad, 

TILBURG – Stichting Marathon Tilburg heeft een maximum van 3.000 gesteld aan het aantal deelnemers dat op 28 mei kan meedoen aan de loopwedstrijd die voor het eerst plaatsvindt.

,,Ons doel was 2.500 deelnemers en dat gaan we zeker halen”, zegt voorzitter Jacques Kusters. Dat de organisatie nu voor een maximum kiest, heeft te maken met zowel de kosten als het feit dat ze ‘het evenement goed wil neerzetten’. Een kleine 2.000 deelnemers is al ingeschreven.

Aan de streep worden 600 lopers verwacht die op 28 mei de hele marathon doen. De halve en kwart marathon gaan naar verwachting van de organisatie ieder 1.200 deelnemers trekken. De voorbereidingen voor het evenement zijn in volle gang. Het parcours werd onlangs definitief. Er is een kleine wijziging ten opzichte van de eerdere routes: lopers komen niet over de Heuvelstraat, maar door de Tuinstraat en het Pieter Vreedeplein.

Start en finish van het evenement zijn op het Stadhuisplein/Schouwburgring. Aan de vooravond van de marathon, op zaterdag 27 mei, vindt de Roze mijl – een funrun van 1,6 kilometer door de binnenstad – plaats.

Categorieën: Laatste nieuws