Maatschappelijk partner

Marathon Tilburg werkt samen met Johan Stekelenburg Stichting

Dat bij een sportstad als Tilburg een marathon hoort, mag duidelijk zijn. Maar Stichting Marathon Tilburg wil meer dan een prachtig evenement neerzetten. Ook op maatschappelijk vlak willen we ons steentje bijdragen. Daarom is de samenwerking gezocht met de Tilburgse Johan Stekelenburg Stichting. Wij stellen de Johan Stekelenburg Stichting graag even voor.

Perspectief voor kansarme kinderen in Tilburg
Veel te vroeg moest Tilburg afscheid nemen van de innemende eerste burger. Een warme persoonlijkheid met een meer dan gemiddelde interesse voor de zwakken in de samenleving. Na zijn overlijden is de Johan Stekelenburg Stichting opgericht. Met als doelstelling om kansarme kinderen niet achter te laten blijven.

Tilburg kent 12.000 mensen op of onder de armoedegrens
Over dit fenomeen lees of hoor je weinig. Maar het is wel een bitter feit. De kinderen uit deze gezinnen missen veel. Deze kinderen willen ook méédoen. Erbij horen. Hun hobby of sport beoefenen. Jammer dat de financiële middelen bij mensen onder die armoedegrens vaak ontbreken. Wat zou het mooi zijn als Tilburgers samen de schouders eronder zouden zetten. Waardoor het mogelijk wordt om kinderen te laten meedoen in de maatschappij. Dat is goed voor nu. En dat is goed voor de toekomst.

Kleinschalig en zichtbaar
De projecten waar de aandacht op gevestigd is zijn kleinschalig. Straatvoetballertjes helpen aan uitrusting. Kinderen die muziek willen maken instrumenten bezorgen. Of de contributie betalen voor hun favoriete vereniging. Maar de stichting kan voor een groepje kinderen ook een vakantie organiseren. Stuk voor stuk tastbare zaken. Bij jou ‘om de hoek’. Zodanig georganiseerd dat alle middelen direct naar het goede doel gaan. Uiteraard maakt de stichting geen onderscheid tussen allochtoon en autochtoon. Initiatieven te over. Nu de middelen nog.

Voor meer informatie, ga naar www.johanstekelenburgstichting.nl.

Ook jij kunt een steentje bijdragen!
Per inschrijving doneren we €1,- aan de Johan Stekelenburg Stichting. Daarnaast kun jij een extra bedrag doneren.