‘De vrijwilligers als marathon helden!’

Gepubliceerd door Jacques Kusters op

Tim Kusters, bestuurslid van Stichting Marathon Tilburg en voorzitter van de vrijwilligerscommissie, heeft ook dit jaar de taak om 600 vrijwilligers op de been te krijgen voor de Marathon Tilburg. 600 mensen die naast hun werk, studie, hobby’s en verplichtingen tijd vrij willen maken om een handje te helpen tijdens de Marathon van Tilburg. Samen met zijn team van vaste vrijwilligers is Tim heel het jaar bezig om ook van deze editie weer een succes te maken.

De mama van alle vrijwilligers
Pascalle Aertse uit Tilburg zit als vrijwilliger in dit team. Zij is tijdens het evenement hét gezicht voor alle vrijwilligers. Wat ze dan doet? Pascalle is onze vrijwilligerscoördinator, de mama van alle vrijwilligers. Ze is al maanden bezig met vrijwilligers werven, scholen informeren, presentaties houden en instructies schrijven. Ze is per week wel wat uurtjes zoet met deze taak.  Ik vroeg Pascalle wat haar motiveert om zo veel vrijwilligerswerk voor de Marathon te doen. “Bijna emotioneel word ik ervan als ik die club enthousiaste vrijwilligers aan het werk zie, dat is zo mooi!”, vertelt ze. “Als op de dag van de Marathon alles goed verloopt en ik zie iedereen stralen, weet ik dat wij ons werk goed hebben gedaan.”

“Mensen vragen me wel eens waarom ik vrijwilliger ben geworden bij de Marathon van Tilburg. Mijn antwoord is elke keer weer: De dankbaarheid die ik van iedereen krijg. Van de lopers, het publiek en van alle andere vrijwilligers. Kippenvel gewoon… Daar doe ik het voor!”

Apetrots met kippenvel
Tim en Pascalle zijn apetrots op de 600 energieke vrijwilligers die er met z’n allen voor zorgen dat het in totaal 73 lange kilometer parcours weer op rolletjes verloopt. “Al die mensen die zich ook dit jaar in weer en wind (of zon!!!) vrijwillig inzetten door bijvoorbeeld de verzorgingsposten te bemannen, de medische hand- en spandiensten verrichten of bij de finish medailles uit te reiken, dát zijn de echte helden”, vertelt Tim. Over hun eigen inspanning voor de Marathon Tilburg zijn Pascalle en Tim het eens: “Soms denk je wel eens waar doe je het allemaal voor? Maar dan zie je de finishfoto’s van afgelopen jaar en dan staat het kippenvel weer op je armen. Dat is honderd keer meer waard dan een vergoeding. Daar doe je het voor!”

Lijkt het je leuk om te helpen op zondag 13 mei? Schrijf je dan in als vrijwilliger tijdens de Marathon Tilburg! Het belooft een ontzettend leuke dag te worden met een fanatische ervaring, daar krijg je geen spijt van.

Bekijk wat jij kunt doen 13 mei!

 

Categorieën: Blogs